Без безпеки в Україні, не буде безпеки у Словаччині: у МЗС відповіли на скандальну заяву Фіцо

Читать на русском
У МЗС України відповіли на пропозицію прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо щодо територіального компромісу з росією заявивши, що про це не може бути й мови.
Фото: TASR

Україна та союзники докладають зусиль для того, щоб російські війська пішли з Криму та Донбасу і не пішли далі, у тому числі до словацьких країв.

Так у Міністерстві закордонних справ відповіли на останню скандальну заяву прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Прем'єр Словаччини Фіцо назвав війну рф проти України «замороженим конфліктом»Антиукраїнський Роберт Фіцо вважає, що війну в Україні не завершити постачанням зброї, це заморожений конфлікт і краще розпочати переговори з рф.

«Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни. Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донбасу та Луганська, щоб вони не пішли далі, зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв. Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу», – написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Нагадаємо, на вихідних Роберт Фіцо заговорив про «територіальний компроміс» з росією. «Має бути якийсь компроміс… Чому вони [українці] очікують, що росіяни підуть із Криму, Донбасу та Луганська? Це нереально», – заявив він. Прем'єр також обіцяв блокувати вступ України до НАТО.

Раніше Фіцо заявив, що росію неможливо перемогти на полі бою, і незабаром вона диктуватиме умови завершення війни.

Він також критикував стратегію Заходу щодо росії та заявив, що союзники України мають надати рф «гарантії безпеки».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: