Антикорупційний суд продовжив обов'язки директору філії «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу, обраного підозрюваному.
фото: Міністерство інфраструктури

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 травня строк дії обов'язків, покладених на генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства НАЕК «Енергоатом» Миколу Божка.

Таке рішення 19 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Божка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн грн. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Миколу Божка – ред.), до 19 травня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: