Антикорупційний суд повторно поклав обов'язки на експомічника Микитася

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про повторне покладання зобов'язань на підозрюваного.
Сергій Якусевич (зліва)фото: stroyobzor.ua

Вищий антикорупційний суд повторно поклав обов'язки на колишнього помічника екснародного депутата Максима Микитася Сергія Якусевича. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи політика про заволодіння понад 307 млн грн Міністерства оборони на будівництві складів боєприпасів.

Таке рішення 25 березня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Якусевича з альтернативою 19 324 800 грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також будь-якими іншими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Проте під час продовження обов'язків суддя Ткаченко повернув клопотання прокурору САП. Тому Якусевич залишився без зобов'язань. Прокурор САП попросив повторно їх покласти на підозрюваного.

«Клопотання прокурора САП про покладення обов'язків на підозрюваного (Сергія Якусевича – ред.) у кримінальному провадженні – задовольнити. Покласти на підозрюваного строком на два місяці обов'язки», – йдеться в рішенні.

Якусевич зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру екснардепу Максиму Микитасю та іншим фігурантам. За версією слідства, у 2018 році Міноборони уклало з підконтрольними Микитасю компаніями контракти на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ на загальну суму орієнтовно 3 млрд грн. Частиною цих коштів екснардеп планував заволодіти. Проте зробити це йому заважали законодавчі обмеження, які дозволяли Міноборони сплачувати аванс у сумі лише 30% від річного обсягу робіт. З метою реалізації злочинного наміру Микитасю та його помічник шляхом залучення службових осіб вищого та старшого офіцерського складу ЗСУ забезпечили ухвалення змін до постанов Кабінету міністрів, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів.

У результаті протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн грн. Втім, будівництво об'єкта, який мав би підсилити обороноздатність країни, фактично не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: