Ми робимо все можливе, щоб не допустити війни росії та НАТО – Шольц про поставки Taurus

Читать на русском
Шольц сказав, що рішення не постачати Україні ракети Taurus пов'язане із прагненням уникнути війни росії та НАТО.
Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що робить все можливе, щоб не допустити війни росії та НАТО. Саме цим продиктовано рішення не постачати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Шольц сказав про це в інтерв'ю Märkische Allgemeine Zeitung.

Taurus для України: як часто Шольц відкидає можливість постачання далекобійних ракетКанцлер Німеччини Олаф Шольц лише цього року щонайменше сім разів заявляв, що не даватиме Україні ракети Taurus.

«Як голова уряду, я маю взяти на себе відповідальність у питаннях війни та миру, а також безпеки в Європі – і це також стосується питання Taurus. Крім рішучої підтримки України, для мене залишається важливим одне: ми зробимо все можливе, щоб не допустити ескалації війни, тобто війни між росією та НАТО. Ми також не відправлятимемо в Україну своїх солдатів. І при кожній поставці зброї ми ретельно розглядаємо, що це означає у цьому контексті. Ось чому я вирішив, як вирішив. При цьому Німеччина підтримує Україну зброєю та боєприпасами більше, ніж будь-яка інша країна Європи», – сказав канцлер і підкреслив, що Німеччина й надалі надаватиме військову підтримку «стільки, скільки потрібно».

Шольц також повідомив, що зараз низка країн, включаючи Україну, на рівні радників обговорюють, що могло б призвести до мирного процесу. Він зазначив, що мир в Україні можливий у будь-який час – путіну просто потрібно припинити свою варварську кампанію та вивести війська.

Нагадаємо, 13 березня Шольц, відповідаючи на запитання депутатів Бундестагу, підтвердив відмову постачати Україні крилаті ракети Taurus.

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що регулярні дискусії щодо передачі Україні Taurus «шкодять загальному процесу надання військової допомоги для ЗСУ».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що отримує від Німеччини «роздратовані коментарі» після закликів надати Taurus.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: