Через два тижні законопроєкт про мобілізацію винесуть на розгляд до зали парламенту – нардеп

Читать на русском
Завершився розгляд понад 4200 поправок до законопроєкту про мобілізацію. Ще будуть комітетські правки і лише потім – голосування у другому читанні.
Фото: ЗСУ

Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд 4269 правок до законопроєкту про мобілізацію, але ще будуть додаткові комітетські поправки. На голосування документ потрапить до залу ВР не раніше, ніж за два тижні.

Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram у п'ятницю, 29 березня.

Матеріальна допомога мобілізованим: у яких містах України є виплатиФінансова допомога мобілізованим та контрактникам в Україні коливається від 10 до 50 тисяч гривень. У яких містах виплачують гроші та скільки – на інфографіці.

«Комітет з питань оборони сьогодні завершив розгляд всіх 4269 правок до законопроєкту про мобілізацію. Тобто фактично можна б було сказати, що готово на 100%. Але ні. Законопроект ще чекає пару етапів до голосування у другому читанні», – написав Железняк.

Він уточнив, що ще буде розгляд додаткових комітетських поправок, і це займе тривалий час. Крім того, потрібно ще рішенням Комітету затвердити всю таблицю.

«Виглядає так, що вже зрозуміло, що через два тижня Рада перейде до розгляду питання в залі Парламенту. І я, до речі, не думаю що буде сильно хтось затягувати правками», – додав Железняк.

Нагадаємо, законопроєкт про мобілізацію ухвалили у першому читанні 7 лютого цього року. До другого читання подали понад 4 тисячі правок.

Член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів, які зміни напрацювали до другого читання законопроєкту.

Пізніше стало відомо, що із законопроєкту про мобілізацію виключили поправку щодо блокування рахунків ухилянтів.

Що спочатку пропонував у законопроєкті уряд, можна дізнатися з матеріалу «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: