Іран попередив, що вдарить більшою силою, якщо Ізраїль відповість на останню атаку

Читать на русском
Іран пригрозив, що відповість з більшою силою, якщо Ізраїль завдасть ударів у відповідь на обстріл, що відбувся в ніч на неділю, 14 квітня.
focus.ua

Іран пригрозив, що відповість з більшою силою, якщо Ізраїль завдасть ударів у відповідь на обстріл, що відбувся в ніч на неділю, 14 квітня.

Про це повідомив посол і постійний представник Ірану в ООН Амір Саїд Іравані.

«Ісламська Республіка Іран без вагань здійснить своє невіддільне право на самооборону, коли це буде потрібно. Якщо ізраїльський режим знову здійснить будь-яку військову агресію, відповідь Ірану, безсумнівно, буде сильнішою і рішучішою», – заявив він.

Іравані також наголосив, що удари цієї ночі були нанесені у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня. Іран стверджує, що цей обстріл порушив міжнародне право і призвів до загибелі семи іранських військових радників, в тому числі ключових командирів Корпусу вартових ісламської революції.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Вночі 14 квітня Іран здійснив по Ізраїлю масований удар із використанням ракет та безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу. 99% з них були перехоплені.

Варто додати, аналітики Інституту вивчення війни зазначали, що комбінована атака дронами та ракетами на Ізраїль схожа на удари, які росія неодноразово завдавала по території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: