В уряді Італії погодились підтримати санкції проти російського скрапленого природного газу

Читать на русском
В уряді Італії заявили, що країна відмовилась від російського природного газу, тому готова підтримати запропоновані ЄС санкції.
Укрінформ

В уряді Італії заявили, що країна відмовилась від російського природного газу, тому готова підтримати запропоновані ЄС санкції.

Про це повідомив міністр енергетики Італії Джильберто Пікетто-Фратін.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

На момент повномасштабного вторгнення в Україну Італія була однією з найбільш залежних від російського газу країн. Минулого року поставки з країни-окупанта становили менше ніж 5% від загального обсягу імпорту, порівняно з 43% у 2020 році.

Відтак міністр наголосив, що Італія може повністю обійтися без цих поставок, адже має достатні запаси газу.

«Італія не має причин виступати проти процесу запровадження нових санкцій щодо російського СПГ», – наголосив Пікетто-Фратін.

Нагадаємо, у Фінляндії планують заборонити імпорт російського скрапленого газу. Очікується, що заборона запрацює на національному рівні, оскільки в Євросоюзі поки що не готові до такого кроку.

Росія за 2023 рік заробила додатково близько 1 мільярду євро після того, як найбільша приватна нафтова компанія рф «Лукойл» скористалася лазівками в санкційних правилах ЄС за допомогою Болгарії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: