Британія планує озброїти армію власними гіперзвуковими ракетами – ЗМІ

Читать на русском
Велика Британія хоче розробити та поставити на озброєння гіперзвукову ракету власного виробництва.
armyinform.com.ua

Велика Британія хоче розробити та поставити на озброєння гіперзвукову ракету власного виробництва.

Про це повідомляє The Telegraph.

Гіперзвукова ракета «Циркон»: основні характеристики та особливостіЩо відомо про російські гіперзвукові крилаті ракети Циркон, якими вже двічі били по Києву – на інфографіці.

Військове керівництво Британії планує створити гіперзвукову зброю, щоб наздогнати у цьому питанні США, Китай та росію. Ракету планують поставити на озброєння армії до 2030 року. У виданні зауважують, що ці плани все ще перебувають на ранній стадії, і досі не прийнято рішення щодо того, чи будуть ракети запускатися з землі, моря чи повітря.

З кінця минулого року Міністерство оборони створило групу з близько 80 компаній для розробки можливих проєктів. Угоду погодили у грудні, її назвали «національною місією».

«Будівництво ракет буде особливо складним, оскільки деякі з необхідних матеріалів ще не існують, тобто їх потрібно розробляти з нуля, щоб витримувати високі температури, пов'язані з гіперзвуковими швидкостями», – додали джерела видання.

Нагадаємо, Сполучені Штати запустять на орбіту два супутники, які будуть оснащені пристроями для стеження за гіперзвуковими та балістичними ракетами (HBTSS). Ще чотири супутники стежитимуть за винищувачами.

Раніше повідомляли, що у США занепокоєні загрозою національній безпеці, яка зумовлена бажанням росіян відправити ядерну зброю в космос.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: