У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків загинули при спробі незаконного перетину кордону

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення правоохоронці зафіксували приблизно 30 випадків смерті чоловіків, які намагалися нелегально перетнути кордон України.
Фото: ГПСУ

З початку повномасштабного вторгнення росії правоохоронці зафіксували приблизно 30 випадків смерті чоловіків, які намагалися нелегально перетнути кордон України у західному напрямку.

Про це повідомив представник ДПСУ Андрій Демченко в інтерв'ю Укрінформу.

Тисячі доларів: у ДПСУ назвали «розцінки» за незаконний перетин кордонуЧоловіки платять від 3000 до 10 000 доларів організаторам за нелегальний перетинан кордону, повідомили прикордонники.

За його словами, найбільше спроб перетнути кордон зафіксовано на кордоні з Румунією та Молдовою, а найбільша кількість підроблених документів фіксується на кордоні з Польщею.

При цьому більшість порушників користуються послугами третіх осіб.

«Дивним є те, що люди готові платити великі кошти, не знаючи людину особисто. Вони отримують якісь інструкції, переводять кудись кошти, фактично, за інструкцію. А потім стикаються з тим, що маршрут пролягає по гірській річці. Потім порушники дивувались, що вони заплатили кошти, їм обіцяли сприяння, а діставшись лінії кордону, виявили, що їм доведеться перепливати гірську річку і багато хто розуміє, що вони не мають достатньо сил для цього. І тому хтось при спробі подолати гірську річку чи перейти гори втратив життя», – підсумував Демченко.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що прикордонники виявили у Тисі тіла двох чоловіків. Ймовірно, ті намагалися незаконно перетнути кордон України, але потонули у річці.

Раніше повідомлялося, що Національна поліція порушила майже 10 тисяч справ за фактом ухилення від мобілізації. При цьому найбільше справ зареєстровано у Закарпатській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: