Окупанти поновили активні штурмові дії на Куп'янському напрямку – Синєгубов

Читать на русском
Окупаційна армія росії після тривалої паузи відновила атаки на Куп'янському напрямі, повідомили у Харківській ОВА.
Фото: Харківська ОВА

Окупаційна армія росії після тривалої паузи відновила атаки на Куп'янському напрямі.

Про це повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, останні два місяці ворог проводив заміну своїх підрозділів, які втратили боєздатність у зв'язку з ефективною роботою ЗСУ.

«Коли провели певне накопичення, заміну чи ротацію – вони там і навчання, злагодження проводили, – розпочали активні штурмові дії. Наприклад, учора це було 5 штурмів по Куп'янському напрямку і приблизно 15 – по Лиманському. Сьогодні по Лиманському напрямку – тиша, по Куп'янському – 9 штурмів», – розповів голова ОВА.

Він повідомив, що росіяни, як і раніше, тримають у районі Куп'янська близько 100 тисяч своїх військових. З них бойові підрозділи складають близько 50 тисяч осіб.

Водночас, Синєгубов підкреслив, що говорити про відкриття нової лінії фронту поки що не можна.

Нагадаємо, нещодавно головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що окупанти нарощують чисельність своїх військ на Харківському напрямку. При цьому ознак безпосередньої підготовки ворога до наступальних дій на півночі України немає.

Раніше у Центрі протидії дезінформації заявили, що російські пропагандисти розганяють фейки про наступ на Харків та Суми, щоб викликати паніку в українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: