Глава Єврокомісії допустила заборону TikTok у ЄС

Читать на русском
Урсула фон дер Ляєн не виключає, що TikTok можуть заблокувати на території Євросоюзу. Вона нагадала про небезпеку додатку.
Getty Images

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн не виключає, що платформа TikTok може бути заборонена на території Євросоюзу.

Така заява прозвучала під час дебатів провідних кандидатів на виборах до Європарламенту в Маастріхті, повідомляє Politico.

В яких країнах заборонені Facebook, YouTube, TikTok й інші популярні соцмережі та платформиУ яких країнах повністю заблоковано Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram, WhatsApp та TikTok – на інфографіці.

«Це не виключено», – сказала фон дер Ляєн після того, як модератор згадав США, де TikTok загрожує національна заборона.

Вона також додала, що Єврокомісія була «найпершою організацією у світі, яка заборонила TikTok на корпоративних телефонах».

«Ми точно знаємо про небезпеку TikTok», – зазначила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, у США було ухвалено закон, який передбачає заборону TikTok у разі, якщо китайська материнська компанія ByteDance не продасть соціальну мережу.

Багато західних країн через побоювання, що додаток здійснює збір та передачу особистих даних, вже ввели часткову заборону на його використання. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: