САП повідомила про підозру голові райсуду на Дніпропетровщині

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру викритому очільнику одного з районних судів Дніпропетровщини.
скріншот відео Youtube/Антикорупційна правозахисна Рада

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру голові одного з районних судів Дніпропетровської області в одержанні 2500 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«29 квітня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру голові одного з районних судів на Дніпропетровщині, якого викрили на отриманні 2500 доларів неправомірної вигоди. Дії судді кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України», – інформує прокуратура.

В органі на називають суд та прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про керівника Верхньодніпровського райсуду Дніпропетровщини Сергія Бурхана.

Раніше, 26 квітня, Вищий антикорупційний суд заарештував пособника Бурхана з альтернативою 151 400 грн застави. Рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Верхньодніпровського райсуду Дніпропетровщини Сергія Бурхана та пособника «на гарячому». Слідством встановлено, що голова суду, діючи за посередництва з іншою особою, одержав 2500 доларів від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження. Органами правопорядку задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи.

Раніше НАБУ завершило розслідувати справу суддів Київського апеляційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: