У ДПСУ розповіли, чи збільшився пасажиропотік в Україну перед Великоднем

Читать на русском
Українці з минулих вихідних більше повертаються з-за кордону перед Великоднем, аніж виїжджають із країни.
фото ДПСУ

На вихідних на кордоні України фіксували суттєве збільшення кількості тих, хто приїжджав з-за кордону – на 35 тисяч більше у порівнянні з кількістю виїздів.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 30 квітня.

Як за рік змінилася вартість великоднього кошикаТрадиційний набір продуктів на Великдень цього року коштуватиме трохи дорожче за 1,5 тисячі гривень. Докладніше – на інфографіці.

«Суттєве збільшення пасажиропотоку ми фіксували протягом суботи та неділі. У суботу пасажиропотік зріс до 110 тисяч осіб на добу, у неділю - до 105 тисяч осіб на добу, наголошувалося на суттєвій перевагі на в'їзд в Україну, насамперед громадян України – на 35 тисяч більше перетинів кордону фіксувалося саме в'їзду», - сказав він.

За його словами, за минулу добу пасажиропотік знову знизився і був на рівні майже 90 тисяч людей на добу. Але перевага в'їзду в Україну залишається – на понад 15 тисяч більше в'їхало громадян України, ніж виїжджало.

Демченко додав, що, наприклад, у будні загалом кордон минулого тижня перетинало приблизно 80-85 тисяч осіб у обох напрямках.

Нагадаємо, на польському кордоні у березні пожвавився рух перед католицьким Великоднем. Також повідомлялося, що в Україну перед Великоднем прийшов новий антициклон. Тепла погода буде до неділі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: