Протести у Грузії: у МВС назвали кількість затриманих за ніч

Читать на русском
У Грузії під час акції проти закону про іноагентів поліція затримала 63 громадян за адміністративні правопорушення.
фото NGnewsgeorgia

У Тбілісі сьогодні вночі під час чергової акції проти закону про «іноагентів» поліція затримала понад 60 осіб, зокрема, за дрібне хуліганство.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Влада Грузії заявила, що готова скасувати закон про «іноагентів» за однієї умовиВ керівній партії Грузії заявили, що вони переглянуть закон про іноагентів або скасують його після того, як країна отримає пропозицію вступити до Євросоюзу.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Грузії Олександр Дарахвелідзе, 63 учасники протесту були затримані за дрібне хуліганство та непокору співробітникам поліції. Також під час зіткнень з протестувальниками постраждали 6 поліцейських.

Водночас, про кількість постраждалих мітингувальників представник МВС Грузії говорити не став.

За його словами, мітинг, що відбувся біля будівлі парламенту, «не вписався в рамки мирного протесту, і громадяни на ніч штучно перекрили рух на різних вулицях».

У той же час, як пише видання, під час мітингу, в ніч на 1 травня поліція інтенсивно застосовувала спецзасоби (перечний спрей, сльозогінний газ, водомети) та застосовувала грубу фізичну силу.

Нагадаємо, 30 квітня в парламенті Грузії продовжилося друге читання закону про «іноагентів», проти якого вже понад 16 днів тривають масові протести.

Увечері 30 квітня перед будівлею парламенту Грузії у Тбілісі знову розпочався мітинг, відбулося фізичне протистояння між поліцією та учасниками акції.

Президент Грузії прокоментувала розгін людей на мітингах та звернулася до МВС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: