Словаччина призупинила оформлення вантажівок на кордоні з Україною: причина

Читать на русском
Словацька сторона припинила приймати до митного оформлення вантажівки на пункті пропуску Вишнє Нємецьке через поломку сканера.
Фото: zakarpattya.net.ua

Митники тимчасово зупинили рух вантажних автомобілів через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні. Причина – поломка сканера.

Про це йдеться у заяві Державної митної служби України.

«На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов із ладу сканер, у звʼязку з чим словацька сторона припинила приймати до митного оформлення вантажівки.

Відтак з українського боку кордону – на митному посту «Ужгород автомобільний» – також тимчасово припиняється оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що відповідно до діючої технології митного оформлення Словаччини усі транспортні засоби, які слідують на територію країни з вантажем, підлягають обов’язковому скануванню на їхній стороні.

За інформацією Закарпатської митниці наразі невідомо, коли завершать ремонт стаціонарної системи.

«Як тільки словацька сторона відновить роботу рентгенотелевізійної скануючої установки, повідомимо додатково», – додали в митниці.

Нагадаємо, 29 квітня польські фермери розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною, які вони блокували з лютого на знак протесту проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз із Україною ще на рік, а також проти «зеленого курсу» ЄС.

2 травня повідомлялося, що на кордоні з Польщею тисячних черг немає, а поступ вантажівок досить динамічний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: