Ізраїль закликав до санкцій проти Туреччини через торговельну блокаду

Читать на русском
МЗС Ізраїля вживатиме заходів щодо скорочення турецького імпорту на окуповані палестинські території та вимагатиме санкцій проти Туреччини.
Anadolu Ajansı

Ізраїль у відповідь на призупинення торговельних зв'язків закликав міжнародну спільноту ввести санкції проти Туреччини.

Про це повідомляє Finencial Times, з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Ізраїля.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Зазначається, що МЗС Ізраїля вживатиме заходів щодо скорочення турецького імпорту на окуповані палестинські території та вимагатиме санкцій проти Туреччини на міжнародних форумах за порушення чинних торговельних угод.

Крім того повідомляєься, що уряд надаватиме допомогу постраждалим секторам ізраїльського експорту та імпорту.

«Ердоган - диктатор, який мріє бути султаном, працює на службу ХАМАСу, порушує угоди і хоче завдати шкоди Ізраїлю, але насправді шкодить палестинцям, яким він удає, що допомагає», - заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Ізраель Кац.

Керівник відомства додав, що Турецька економіка постраждає набагато більше, ніж ізраїльська, через торговельний баланс між країнами.

Як відомо, 27 квітня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про розрив торговельних відносин з Ізраїлем.

Нагадаємо, що про це стало відомо на тлі виділення США допомоги Ізраїлю. Наразі офіційної інформації про скасування поїздки немає.

Наприкінці жовтня Ізраїль відкликав своїх дипломатів з Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, що відбувся в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль окупантом.

Також у листопаді парламент Південно-Африканської республіки проголосував за закриття посольства Ізраїлю та припинення дипломатичних стосунків між державами.

Крім того, на початку листопада президент Чилі Габріель Борік заявив, що країна відкликає свого посла в Ізраїлі через «порушення Ізраїлем міжнародного гуманітарного права в Секторі Гази».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: