Росія готує перший призов на окупованих територіях Запорізької області – британська розвідка

Читать на русском
Росія готує перший призов на окупованих територіях Запорізької області, розширюючи свій вплив на захоплених землях.
Getty Image

Росія готує перший призов на окупованих територіях Запорізької області, розширюючи свій вплив на захоплених землях.

Про це повідомляє британська розвідка.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Відомо, що гауляйтер окупованої частини Запорізької області підписав так званий указ про підготовку необхідної інфраструктури та заходів для проведення призову на військову службу в окупованих районах. Це перший призов, який проведе росії в окупації.

Розвідники вважають, що призов повинен задовольнити потребу російських військ у додаткових силах. Проте він буде обмеженим, оскільки частина жителів виїхала з окупації. У Мелітополі залишилося лише 40% довоєнного населення, і половина з них – це етнічні росіяни.

«Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління», – додають у повідомленні.

Також під час призову ворог перевірятиме, чи мають жителі окупованих територій російські паспорти.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін підписав указ про весняний призов. На військову службу мають залучити 150 тисяч осіб віком від 18 до 30 років.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що російська влада найближчими місяцями має намір мобілізувати на війну ще 300 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: