У ГУР відреагували на плани росії провести нові ядерні навчання

Читать на русском
Ядерний шантаж – це стабільна практика диктатора путіна, нагадали українцям у ГУР Міноборони.
фото РБК-Україна

Вся необхідна інформація про майбутні ядерні навчання в росії зараз збирається, але не слід забувати, що ядерний шантаж – стабільна практика путінського режиму.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону 6 травня.

Росія брязкає зброєю: скільки ядерних навчань було проведено за два рокиРосія за останні два роки провела щонайменше десять ядерних навчань. Тричі росіяни тренувалися завдавати ядерного удару у відповідь.

«Поки що щось нове, окрім інформаційного ефекту та заяв, ми не спостерігаємо. Вся необхідна інформація збирається і над цим працюють і українські спецслужби, і весь вільний світ. Ядерний шантаж – стабільна практика режиму путіна. Знову ж таки, якоїсь епохальної новини тут немає», – сказав Юсов.

Нагадаємо, в росії заявили, що найближчим часом готуються провести навчання «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань».

У березні путін заявив, що росія з військово-технічної точки зору готова до ядерної війни, а також готова застосувати таку зброю «у тому випадку, якщо йдеться про існування російської держави».

29 лютого путін також пригрозив західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: