Росія після заяви Кемерона пригрозила ударами по об'єктах Британії

Читать на русском
У МЗС рф заявили, що Девід Кемерон нібито визнав де-факто Британію стороною конфлікту, оскільки дозволив бити по росію британською зброєю.
фото росЗМІ

Росія почала погрожувати ударами по військових об'єктах Великої Британії. Це сталося після того, як глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що Україна може бити британською зброєю по об'єктах на території рф.

Заяву з погрозами оприлюднило МЗС росії у понеділок, 6 травня.

Україна збільшить кількість дальніх ударів по рф після нової допомоги – командувач армії БританіїТоні Радакін заявив, що Україна збільшить кількість далеких ударів по території росії після припливу західної військової допомоги.

У ній повідомляється, що сьогодні у відомство викликали британського посла у Москві Найджела Кейсі. Йому висловили «рішучий протест» у зв'язку з нещодавньою заявою глави Міністерства закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона про право України завдавати ударів по території рф із застосуванням британської зброї.

У росії стверджують, що таким чином британський міністр «визнав де-факто країну стороною конфлікту».

«Російська сторона розглядає слова Д. Кемерона як свідчення серйозної ескалації та підтвердження зростання залучення Лондона до воєнних дій на боці Києва. Кейсі був попереджений, що відповіддю на українські удари із застосуванням британської зброї по території росії можуть стати будь-які військові об'єкти і техніка Великої Британії на території України та за її межами», – заявили в МЗС рф.

Росія також закликала посла «замислитися про неминучі катастрофічні наслідки таких ворожих кроків Лондона» та спростувати «войовничі провокаційні висловлювання» Камерона.

Нагадаємо, минулого тижня Девід Кемерон відвідав Україну. Він заявив, що Київ має право використовувати британську зброю для завдання ударів по цілях на території росії, оскільки армія рф б'є по українській території.

Зазначимо, сьогодні у рф анонсували нові ядерні навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: