Франція відправить посла на «інавгурацію» путіна

Читать на русском
Посол Франції в росії братиме участь у церемонії інавгурації володимира путіна, яка відбудеться 7 травня.
Фото: svoboda.org

Франція, на відміну від низки європейських країн, відправить свого посла на так звану інавгурацію російського диктатора володимира путіна, яка відбудеться 7 травня.

Про це пише Reuters з посиланням на французьке дипломатичне джерело.

Переобрання путіна: хто привітав російського диктатора з перемогою на «виборах»Путіна з переобранням на п'ятий термін привітали лідери понад 30 країн, переважно Азії та Африки.

Співрозмовник агентства зазначив, що Париж раніше засудив «контекст репресій, у якому відбувалися вибори», та організацію виборів на тимчасово окупованих територіях України. Франція вважає це порушенням міжнародного права і Статуту ООН.

«Таке рішення Франції свідчить про потенційний розкол у західному таборі, оскільки деякі країни, включно з країнами Балтії, які не визнають легітимність путіна та засуджують збройну агресію росії проти України, рішуче виступають проти надання йому будь-якої форми легітимності», – йдеться у матеріалі.

Неназваний європейський дипломат сказав Reuters, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть захід, але очікується, що сім інших країн надішлють своїх представників.

Ще два європейські дипломати заявили Reuters, що не очікують, що США надсилатимуть свого представника на інавгурацію до росії, хоч Вашингтон і не зробив публічного оголошення щодо цього.

Нагадаємо, у МЗС України раніше заявили, що не бачать підстав для визнання глави Кремля володимира путіна демократично обраним і легітимним президентом росії.

Раніше ми розбиралися, президенти яких країн задекларували понад 80% підтримки на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: