САП скерувала до суду справу ексдепутата Тернопільської райради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове розслідування зверненням до суду з обвинувальним актом щодо трьох осіб.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Тернопільської районної ради, адвоката та керівника аграрного підприємства про хабарництво.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдепутата Володимира Тимчія, адвоката Ростислава Лукашова та підприємця Ореста Самотягу.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Тернопільської районної ради, адвоката та керівника аграрного підприємства, яких у листопаді минулого року викрили на вимаганні 300 тис. доларів США неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Тимчія під особисте зобов'язання. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, за версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: