ВАКС відновив слухання справи маріупольського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд відновив слухання справи служителя Феміди в окупації та його помічниці через подачу клопотання.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд відновив слухання справи за обвинуваченням судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва та його помічниці Тетяни Золотар в одержанні неправомірної вигоди. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить заочно судити фігурантів.

Таке рішення 8 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд оголосив в розшук Сараєва та Золотар. Потім слухання справи зупинили. Пізніше прокурор САП подав клопотання про здійснення спеціального судового провадження відносно обвинувачених.

«Відновити судове провадження у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Сараєва – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та (Золотар – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, суддя Приморського райсуду Маріуполя Ігор Сараєв спільно з помічницею Тетяною Золотар просив та одержав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Одразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддю викрили «на гарячому».

За даними слідства, Золотар була пособником Сараєва в одержанні хабара. Частину неправомірної вигоди знайшли у помічниці суддя вдома під час обшуку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: