Данія виділить додаткові кошти на гуманітарну допомогу Україні

Читать на русском
Уряд Данії ухвалив рішення надати новий пакет гуманітарної допомоги для України на 250 млн крон (приблизно 33,5 млн євро).
Фото: Getty Images

Уряд Данії ухвалив рішення надати новий пакет гуманітарної допомоги для України.

Відповідна інформація була опублікована на сайті МЗС країни.

Данія першою у світі закупить зброю для ЗСУ в українських виробниківУряд Данії заклав 200 млн данських крон на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ безпосередньо в українських виробників.

Зазначається, що Данія додатково виділила на гуманітарні потреби України 250 млн крон (приблизно 33,5 млн євро).

«Гуманітарна ситуація в Україні зараз є надзвичайно серйозною. Мільйони українців були змушені залишити свої будинки, тисячі будинків були зруйновані, лікарні зазнали бомбардувань, а предмети першої необхідності, такі як вода, опалення та електрика, є дефіцитними ресурсами для багатьох українців. За допомогою цього нового пакету підтримки ми прагнемо забезпечити термінову та життєво важливу гуманітарну допомогу та захист для найбільш уразливих груп», – сказав міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен.

У рамках цього пакету Данія направить кошти на закупівлю та доставку до найбільш постраждалих районів засобів базової надзвичайної допомоги, таких як продукти харчування, ліки, вода та житло.

Окрема увага буде приділена зусиллям щодо запобігання, пом'якшення та реагування на конкретні ризики, з якими стикаються жінки та дівчата, включаючи ризик сексуального та гендерного насильства.

Нагадаємо, що Данія має намір виділити понад 400 млн євро на підтримку критичної інфраструктури та відновлення України.

Також повідомлялося, що Копенгаген додатково надасть майже 600 млн євро на військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: