Кабмін продовжив відстрочку від призову: деталі

Читать на русском
Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, який надано рішеннями Мінекономіки України.
колаж 24 каналу

Кабінет міністрів продовжив ще на місяць дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаними рішеннями Мінекономіки.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram у вівторок, 7 травня.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

За його словами, це стосується рішень про бронювання, які не закінчилися на день ухвалення цього рішення.

«Установлено, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно із постановою КМУ від 27.01.2023 N 76, які не закінчилися на день прийняття цього рішення, продовжуються автоматично на один місяць», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у лютому в Україні оновили критерії для підприємств, працівники яких можуть отримати бронювання від мобілізації.

У Мінкульті пояснили, чому працівників цирків та каналів телемарафону заброньовано від призову. Також повідомлялося, скільки працівників культури та медіа отримали бронювання від мобілізації.

4 травня стало відомо, що бронювання від мобілізації було продовжено для співробітників залізниці. Вони отримали відстрочку ще на місяць.

Тим часом Міністерство оборони України оновило список захворювань для визначення придатності до військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: