Білорусь проведе «синхронізовану з рф» раптову перевірку носіїв тактичної ядерної зброї

Читать на русском
Білорусь проведе термінову перевірку армійських підрозділів із залученням засобів, здатних застосовувати тактичні ядерні боєприпаси.
Фото: ТАСС

Білорусь проведе термінову перевірку армійських підрозділів із залученням засобів, здатних застосовувати тактичні ядерні боєприпаси.

Про це заявив держсекретар Ради безпеки країни Олександр Вольфович, його цитують росЗМІ.

Росія знову погрожує ядерною зброєю: скільки та яких боєголовок у неї є в арсеналіСкільки стратегічних та тактичних ядерних боєголовок має росія в своєму арсеналі – на інфографіці.

За його словами, перевірка буде синхронізована з росією.

Міністр оборони країни Віктор Хрєнін повідомив, що наказ про раптову перевірку був відданий сьогодні білоруським диктатором Олександром Лукашенком. У рамках перевірки буде приведено в готовність дивізіон оперативно-тактичного комплексу «Іскандер» та ескадрилью літаків Су-25.

«Під час неї буде перевірено весь комплекс заходів від планування, підготовки та застосування ударів тактичними ядерними боєприпасами», – сказав Хрєнін.

Начальник Генштабу Білорусі Віктор Гулевич, у свою чергу, повідомив, що в рамках перевірки військові вже перебазували частину сил та засобів авіації на резервний аеродром.

«З наступним перебазуванням технічного складу ми розпочнемо питання відпрацювання підготовки до застосування нестратегічної ядерної зброї. Наразі призначені екіпажі успішно виконали завдання з перельоту», – заявив він.

Нагадаємо, вчора міністерство оборони рф анонсувало проведення навчань для відпрацювання застосування нестратегічної (тактичної) ядерної зброї.

У ГУР вже відреагували на плани росії провести нові ядерні навчання. Пентагон, у свою чергу, засудив риторику Кремля щодо ядерних навчань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: