Генпрокурор розповів, скільки північнокорейських ракет, запущених рф, вибухнули в повітрі

Читать на русском
У генпрокурора Андрія Костіна розповіли, скільки ракет з КНДР, що запустила росія по Україні, вибухнула у повітрі.
Корреспондент.net

Керівник Офісу генерального прокурора України Андрій Костін, заявив що майже половина північнокорейських ракет, які запускала росія протягом 2024 року не долетіли до цілі, оскільки вибухнули в повітрі.

Про це генпрокурор України повідомив інформагентству Reuters.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що Україна вже дослідила уламки 21 з майже 50 запущених росією ракет.

При цьому, згідно з його словами, відсоток відмов північнокорейської зброї виявився високим.

«Близько половини північнокорейських ракет втратили запрограмовані траєкторії і вибухнули в повітрі; в таких випадках уламки не були знайдені», - йдеться у повідомленні.

Костін також повідомив ЗМІ, що прокурори продовжуватимуть розслідування щодо використання цих ракет. Окрім цього, Офіс генпрокурора все ще з’ясовує, чи відправили у КНДР інструкторів для спостереження за запуском балістичних ракет росіянами.

Нагадаємо, за інформацією західної розвідки, в обмін на постачання зброї росія також розблокувала частину активів КНДР у своєму банку, заморожених санкціями ООН.

Згідно з даними Південної Кореї, КНДР з минулого року поставила рф близько 7 тисяч контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: