У Нідерландах пояснили, від чого залежатиме швидкість передачі Україні літаків F-16

Читать на русском
На швидкість постачання винищувачів F-16 для України може вплинути низка факторів, але загалом очікується, що перші літаки будуть передані влітку.
Фото: U.S. Air Force

На швидкість поставок винищувачів F-16 для України може вплинути низка факторів, проте союзники розраховують, що складений графік все ж таки не буде порушений і літаки почнуть надходити вже влітку.

Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, її цитує Укрінформ.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

За її словами, Нідерланди посилено працюють над плануванням поставок спільно з іншими партнерами, «особливо з Данією та Україною».

«Поставки будуть партіями, тобто поставлять не всі літаки, а партіями. Все залежить також від підготовки. Пілоти все ще проходять навчання, техніки теж. Це також залежить від інфраструктури України. І взагалі від усієї логістики, яка необхідна для постачання запчастин та боєприпасів», – сказала вона.

Оллонгрен сподівається, що графік передачі не буде порушений і перші F-16 потраплять до України протягом найближчих місяців. Нідерланди зі свого боку мають намір передати 24 американські винищувачі.

«Графік складений, і нам здається, що ми зможемо його дотримуватись. І це означає, що вже влітку цього року українські військово-повітряні сили посилять винищувачі F-16», – підсумувала міністерка.

Нагадаємо, влада Нідерландів має намір розпочати постачання перших винищувачів F-16 для України восени. До цього часу Україна вже має отримати винищувачі від Данії.

Раніше у Повітряних силах відповіли, чи зможуть F-16 одразу виконати бойовий виліт у день прибуття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: