ВАКС продовжив розслідування справу депутата райради Одещини

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про продовження розслідування справи місцевого депутата.
Анатолій Хмільківськийфото: procherk.info

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 червня строк розслідування справи за підозрою депутата Білгород-Дністровської районної ради Одеської області Анатолія Хмільківського у підбуренні бізнесмена до хабарництва.

Таке рішення 6 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні до шести місяців – задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до чотирьох місяців, тобто до 9 червня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також суд відмовився заарештувати Хмільківського і відпустив його під нічний домашній арешт. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії запобіжного заходу – до 13 червня включно.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Білгород-Дністровської райради. За версією слідства, підозрюваний схилив місцевого підприємця до надання 450 тисяч доларів депутатам і голові селищної ради Одеського району, аби отримати землю в оренду з правом приватизації під забудову. Депутата райради було викрито одразу після одержання ним першої частини обумовлених коштів, а саме 10 000 доларів.

У САП додали, що розслідування у справі триває і встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: