Наводив ракети на Кривий Ріг: затримано інформатора кремлівського «воєнкора»

Читать на русском
Правоохоронці затримали інформатора росіян, який наводив ракети на Кривий Ріг. Тепер йому загрожує до 12 років ув'язнення.
фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала коригувальника росіян по локаціях Сил оборони у прифронтовій зоні Дніпропетровської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 8 травня.

«Провальний подарунок путіну»: затримано агентів ФСБ, які готували вбивство Зеленського, Буданова та МалюкаСБУ заявила про зрив планів росіян з ліквідації президента України Зеленського, голови ГУР Буданова та очільника СБУ Малюка. Двох полковників УДО викрито на державній зраді.

Серед головних цілей ворога були бойові позиції української ППО, яка обороняє Кривий Ріг та прилеглі райони.

Щоб скоригувати ракетний удар по об'єктах ЗСУ, окупанти дистанційно залучили свого інформатора – 27-річного місцевого жителя.

Його дії координував кремлівський «воєнкор», який входить до медійного пулу путіна та співпрацює з російською розвідкою.

За вказівкою ворожого пропагандиста, його поплічник об'їжджав місцевість, де намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів. Додатково зрадник відзначав на картах Google геолокації українських блокпостів та ремонтних баз військової техніки.

Отриману інформацію фігурант планував месенджером передати окупантам через російського «воєнкора».

Служба безпеки своєчасно викрила зрадника та затримала, коли він проводив розвідку поблизу потенційної цілі. У затриманого вилучили мобільний телефон з електронними картами місцевості, де він зазначав локації для підготовки повітряної атаки росії. Крім того, під час обшуку в його будинку виявлено автомат АК-74 з глушниками та патронами до нього.

За даними слідства, фігурант поширював у Telegram-каналах антиукраїнські коментарі і таким чином на початку цього року потрапив у поле зору російського пропагандиста.

Слідчі СБУ оголосили затриманому про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, СБУ викрила двох полковників УДО, які під кураторством ФСБ росії готували вбивство президента України Володимира Зеленського, Кирила Буданова та Василя Малюка.

Раніше було затримано навідника російських авіабомб на базу спецназу ГУР у Харкові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: