В Укренерго уточнили, кому сьогодні ввечері обмежать споживання електрики

Читать на русском
Укренерго обмежить споживання світла для бізнесу до 23 години, але не виключає можливості аварійних відключень і для всієї України.
колаж 24 каналу

Диспетчерський центр Укренерго сьогодні змушений обмежити енергопостачання промисловості та бізнесу. Але якщо споживання світла зростатиме, можуть застосувати й аварійні відключення в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго увечері 8 травня.

Стало відомо, яких збитків завдали енергетиці останні масовані ворожі атакиОстанні масовані ворожі атаки військ рф завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів. Ситуація в енергосистемі наразі досить складна.

Повідомляється, що для бізнесу та промислових підприємств обмеження діятимуть з 18:00 до 23:00.

«Обсяг обмежень буде розподілено рівномірно між усіма регіонами. Причина обмежень – дефіцит електроенергії, спричинений масованою ракетно-дроновою атакою росіян на енергетичні об'єкти», – сказано у повідомленні.

При цьому енергетики попередили про можливі відключення побутових споживачів у разі зростання енергоспоживання.

«УВАГА! Якщо ввечері споживання продовжить зростати, Укренерго буде змушене піти на крайній захід збалансування енергосистеми – застосувати аварійні відключення для побутових споживачів по всій Україні», – зазначили у НЕК.

Українців закликали економно споживати електрику з 18:00 до 23:00, щоб уникнути відключень.

Нагадаємо, росія вночі та вранці 8 травня масовано атакувала Україну ракетами та дронами. Удар припав по об'єктах генерації та передачі електроенергії у шести областях. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їхні теплоелектростанції.

Укренерго раніше попередило про можливі відключення світла ввечері по всій країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: