Вірменія не братиме участі у фінансуванні ОДКБ

Читать на русском
Вірменія не братиме участі у фінансуванні діяльності Організації Договору про колективну безпеку, яка контролюється росією.
Фото: уряд Вірменії

Уряд Вірменії не братиме участі у фінансуванні діяльності Організації Договору про колективну безпеку, яка контролюється росією.

Про це повідомила речниця вірменського МЗС Ані Бадалян у відповідь на запит Factor.am.

Криза в ОДКБ: які претензії до організації колективної безпеки мають її учасникиОДКБ перебуває у кризі на тлі внутрішніх протиріч та слабшої ролі росії на міжнародній арені. Докладніше – на інфографіці.

«Республіка Вірменія утримається від участі у Договорі про колективну безпеку 2024 року щодо бюджету...і участі у фінансуванні передбаченої ним діяльності організації», – заявила Бадалян.

Водночас МЗС не заперечує, щоб бюджет ОДКБ ухвалили в обмеженому форматі.

Наголошується також, що країна вже не бере участі у діяльності структури, зокрема у спільних військових навчаннях, оскільки ОДКБ «не відреагувала належним чином на виклики безпеки Вірменії».

Нагадаємо, нещодавно влада Вірменії направила росії офіційний лист про припинення роботи прикордонників країни-агресора в аеропорту Єревана «Звартноц».

Також повідомлялося, що Вірменія може відключити мовлення російських телеканалів на своїй території, якщо ті не будуть шанобливо ставитися до громадян та державного ладу країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: