Канада виділить понад 55 млн доларів на посилення української ППО

Читать на русском
Уряд Канади надасть 76 млн канадських доларів на ініціативу Німеччини щодо посилення системи ППО України.
Білл БлерФото: The Hill Times

Уряд Канади надасть 76 млн канадських доларів (приблизно 55,7 млн. доларів США) на ініціативу Німеччини щодо посилення системи протиповітряної оборони України.

Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер у ході візиту глави оборонного відомства ФРН Бориса Пісторіуса, його цитує пресслужба уряду.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Кошти будуть спрямовані на закупівлю та доставку сучасних систем ППО для Збройних сил України.

«Ці системи допоможуть захиститися від російських повітряних атак, внаслідок яких загинули тисячі українців та були зруйновані лікарні, електростанції та житлові будинки», – зазначено у повідомленні.

Блер і Пісторіус також підтвердили наміри своїх країн продовжувати надавати військову підтримку Україні як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що США виділять Україні пакет військової допомоги на 400 млн доларів. До нього увійдуть, зокрема, ракет для систем ППО Patriot та зенітні ракети Stinger.

Раніше уряд Канади представив пакет бюджету, в якому передбачено надання коштів на військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: