ВАКС відмовився пришвидшити передачу до суду справи «Укрспирту»

Читать на русском
Суд відмовився підтримати клопотання детектива НАБУ про встановлення строку стороні захисту на ознайомлення з матеріалами.
фото: epravda.com.ua

Вищий антикорупційний суд не пришвидшив процедуру скерування до суду обвинувального акту у справі про заволодіння понад 55 млн грн державного підприємства «Укрспирт».

Таке рішення 7 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд обмежити стороні захисту строки на ознайомлення з доказами у справі, оскільки вона зволікає з процедурою. Втім суддя відмовився.

«Відмовити у задоволенні клопотання», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Руслана Чернушенко з альтернативою 25 млн грн застави у цій справі. Ці кошти за нього внесли, і він вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: