В Укренерго спрогнозували, скільки місяців можуть тривати відключення світла

Читать на русском
Відключення світла в Україні, які розпочалися 14 травня, можуть тривати ще два з половиною місяці, вважають в Укренерго.
Фото: Getty Images

Відключення світла в Україні, які розпочалися 14 травня, можуть тривати ще два з половиною місяці.

Таку думку висловив член наглядової ради НЕК Укренерго Юрій Бойко на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

«Якщо ми говоримо про обмеження, що почалися добу назад, не відкрию великий секрет, якщо скажу, що в цих умовах нам доведеться, за моїми оцінками, жити до серпня місяця», – заявив він.

За його словами, у серпні-вересні очікується незначне покращення «через різний набір факторів».

«Починаючи від виходу з активної фази ремонтів атомної генерації, все ще залишатиметься активним сонце, і відповідно в системі буде присутня велика кількість сонячної генерації...Буде ще тепло, тому додаткове навантаження в системі, що традиційно виникає в найбільш гарячі літні місяці, знизиться і відповідно саме серпень-вересень очікується або майже або зовсім бездефіцитним», – сказав Бойко.

Член правління Укренерго додав, що взимку очікується ще більший дефіцит електрики, оскільки енергетики швидше за все не встигнуть відновити знищену за два місяці генерацію.

Нагадаємо, цього тижня через похолодання в енергосистемі зберігається дефіцит. Укренерго та ДТЕК застосовували аварійні відключення світла у різних регіонах, у тому числі й у Києві.

Раніше у Міненерго заявили, що розглядають питання коригування тарифів для населення. «Слово і діло» порівняло на інфографіці, скільки за світло в середньому платять європейці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: