Експосадовця Міноборони Хмельницького відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився заарештувати колишнього посадовця оборонного відомства і відправив його під домашній арешт.
фото: armyinform.com.ua

Вищий антикорупційний суд не взяв під варту колишнього тимчасово виконувача обов'язків директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького, а відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення ще 16 квітня ухвалив суд, яке 14 травня залишила без змін Апеляційна палата ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відмовився продовжити арешт Хмельницького на два місяці. Пізніше Державне бюро розслідувань подало нове клопотання про арешт підозрюваного. Втім слідча суддя Катерина Сікора відправила Хмельницького під цілодобовий домашній арешт до 17 червня. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони подав скаргу на це рішення і просив арештувати Хмельницького.

«Апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генерального прокурора – залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 16.04.2024 – без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, 1 лютого 2023 року Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та ексдиректору департаменту Міноборони Богдану Хмельницькому.

За версією слідства, Шаповалов лобіював укладання договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн. Усі договори укладалися за повною передплатою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: