Глава Пентагону на відкритті «Рамштайн»: наступні тижні та місяці війни будуть вирішальними

Читать на русском
Стартувала нова зустріч Рамштайн. Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що союзникам України настав час діяти рішуче.
Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 22-е засідання у форматі «Рамштайн» і зробив заяву про війну в Україні та російський наступ.

Промову Остіна оприлюднила пресслужба Міноборони США.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Глава Пентагону зазначив, що сьогоднішня зустріч союзників України відбувається у момент виклику, коли російські сили розпочали черговий наступ, намагаючись просунутися далі «і спробувати створити буферну зону вздовж українського кордону».

«Але захисники України демонструють надзвичайну мужність та майстерність. І вони ефективно використовують засоби, надані Контактною групою», – заявив Остін.

За його словами, «майбутні тижні та місяці будуть вирішальними. Тому ми продовжимо діяти рішуче».

«Перемога та успіх України мають вирішальне значення для української безпеки, європейської безпеки, глобальної безпеки та американської безпеки», – повідомив він.

Він додав, що ключовими питаннями чергової зустрічі «Рамштайну» стане протиповітряна оборона, а також обговорення роботи восьми коаліцій сил та засобів, створених в рамках Контактної групи.

За його словами, від початку війни союзники виділили понад 95 млрд доларів на допомогу Україні у сфері безпеки.

Нагадаємо, на засіданні «Рамштайн-21» глава Пентагону озвучив терміни прибуття F-16 в Україну, а також повідомив про виділення 6 млрд доларів на зброю для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: