Слідом за Оніщенком, ЦВК може відмовити в реєстрації Хорошковському

Читать на русском

Центральна виборча комісія може відмовити в реєстрації на вибори Верховної Ради чотирьом політикам з першої двадцятки списку «Сильної України» Сергія Тігіпка.

Про це йдеться в статті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, передає «Слово і Діло».

«Четверо мають всі шанси не пройти реєстрацію в ЦВК у зв'язку з тим, що в останні роки не проживали на території України достатню кількість часу. Саме: ХорошковськийПіскун, Гуржос, Поляков», - вважає журналіст.

«І якщо два останніх ще можуть проскочити, то до Валерія Івановича і Святослава Михайловича дуже великі питання», - додала Кошкіна.

Справа в тому, що Валерій Хорошковський (2-й у списку «Сильної України») був відсутній на території України з кінця грудня 2012-го року, коли він подав у відставку з поста першого віце-прем'єра і продав телеканал «Інтер». Колишній генпрокурор Святослав Піскун (16-й у списку) теж мінімум рік перебував в бігах, переважно у Франції. В Україну він повернувся лише навесні цього року.

Сім'я автомобільного магната Василя Полякова (17-й у списку) давно живе в Лондоні, і сам нардеп теж багато часу проводить в британській столиці. Влітку він квартирує у власному будинку на мисі Антіб (Лазурний берег, Франція).

Читайте також: Списки «Сильної України»

І нарешті Вадим Гуржос (8-й у списку), екс-голова «Укравтодору» часів уряду Юлії Тимошенко, до якого були претензії у Генеральної прокуратури, смутні часи президентства Віктора Януковича перечікував на Мальті, де проживає разом з сім'єю в останні роки. Правда, на відміну від Хорошковського, в Україну періодично навідувався.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації на вибори до Верховної Ради народному депутату Олександру Оніщенко. Підставою для такого рішення стало те, що в 2011-2012 рр. політик проживав на території України менш ніж по півроку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: