Скандальний екс-прокурор Дніпропетровщини очолив Львівську прокуратуру

Читать на русском

Генеральний прокурор України Віталій Ярема призначив прокурором Львівської області Романа Федика, який очолював прокуратуру Дніпропетровської області.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Львівської області Мар'яна Гайовська, інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За її словами, сьогодні, 24 грудня, заступник генпрокурора України представить нового прокурора області особовому складу.

З березня цього року Роман Федик працював прокурором Дніпропетровської області. 28 серпня заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник повідомив, що на засіданні Ради оборони Дніпропетровської області Роман Федик був виключений з поіменного складу за «підрив обороноздатності області».

У свою чергу заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан висунув президенту Петру Порошенку ультиматум з вимогою звільнити Федика з посади прокурора області. Причиною такої заяви, за словами Корбана, став той факт, що Федик покриває організаторів побиття активістів Євромайдану, яке сталося 26 січня 2014 року.

«Я вимагаю негайно звільнити прокурора області. Це прокурор-тітушка. Жодна людина, яку побили 26 січня в Дніпропетровську, не пробачить прокурору Федику того, що ніхто не притягнутий до кримінальної відповідальності, жоден тітушка», - заявив наприкінці жовтня Корбан.

Читайте також: Ярема недопрацював: ГПУ викрила у шахрайстві свого ж прокурора

Раніше Президент України Петро Порошенко зажадав від прокуратури підвищення ефективності роботи в боротьбі з корупцією, розслідуванням резонансних кримінальних проваджень і злочинів проти активістів Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: