У річницю кровопролиття на Грушевського в Раду прийшов Клюєв

Читать на русском

Позафракційний народний депутат і брат екс-глави Адміністрації Президента Андрія Клюєва - Сергій Клюєв, вперше цього року прийшов до Верховної Ради.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав журналіст і народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко, інформує «Слово і Діло».

«Я не знаю, як у науці називається синдром, коли злочинця тягне на місце злочину. Але сьогодні вперше цього року в парламенті з'явився Сергій Клюєв. Зробив це саме 16 січня, коли рік тому Клюєви «зламали» депутатів проголосувати за диктаторські закони, після чого почалися зіткнення на вулиці Грушевського, масові вбивства на Майдані, а Україна увійшла в спіраль кровопролиття», - зазначив політик.

За словами депутата, Клюєв-молодший - «альтер его» свого брата, його агент впливу». «Сергій Клюєв легалізував гроші для Януковича на початку його корупційного шляху, купивши за 7 мільйонів доларів квартиру на вулиці Мазепи. І саме на Сергія Клюєва наприкінці президентства Януковича, щоб сховати кінці у воду, було офіційно оформлено бандитське гніздо Януковичів - «Межигір'я», - розповідає Лещенко.

Крім того, за словами журналіста, Сергій Клюєв - єдиний з народних депутатів, хто перебуває під міжнародними санкціями. «Але, як відзвітував у середу на антикорупційному комітеті заступник генпрокурора, проти Сергія Клюєва не складено підозри», - зазначив Лещенко.

«Це означає, що, швидше за все, санкції Євросоюзу з нього знімуть - і буде знятий арешт з його рахунків в Австрії. І це - одна з тисячі причин, чому я підписав постанову про відставку Віталія Яреми з посади генпрокурора», - підкреслив народний депутат.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що не задоволений діями Генеральної прокуратури. Він також зажадав від прокуратури підвищення ефективності роботи в боротьбі з корупцією, розслідуванням резонансних кримінальних виробництв і злочинів проти активістів Майдану.

У той же час, вчора кілька народних депутатів ініціювали збір підписів за проект постанови про відставку Генерального прокурора України Віталія Яреми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: