Порошенко про мобілізацію: українці йдуть на службу навіть без повісток

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що на сьогодні близько 73 тисячі українців уже отримали повістки, а ще 2,5 тисячі – зголосилися служити добровільно.

Про це Глава держави сказав у ході церемонії вшанування пам'яті героїв Крут, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міноборони.

Зокрема, Порошенко зазначив, що мобілізація в Україні відбувається за планом і без порушень графіка. Він також повідомив, що з початку мобілізації 20 січня, лише за тиждень добровольцями зголосилися на службу дві з половиною тисячі патріотів. Також, за словами Президента, 45 тисяч військовозобов’язаних пройшли медичне обстеження, а перших мобілізованих уже почали відправляти до навчальних центрів і військово-навчальних закладів Збройних Сил.

Глава держави також нагадав, що ситуація на Донбасі залишається вкрай напруженою. «Амбіції й апетити агресора перевершують розміри України. Ми за мир, але військовий виклик ворога – приймаємо. Будемо боронити свою Вітчизну так, як належить справжнім патріотам», – заявив Порошенко.

Читайте також: Які області найбільше ухиляються від мобілізації (інфографіка)

Нагадаємо, раніше радник Президента і народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ольга Богомолець запропонувала розробити закон, згідно з яким усі охочі зможуть законно «відкосити» від мобілізації.

Матеріали по темі:

Що загрожує за ухилення від мобілізації (інфографіка)

П'ята колона Путіна зриває четверту мобілізацію в Україні. Погляд

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: