Експерт: «Мінські домовленості» – шлях до поразки

Читать на русском

«Мінський формат» – це шлях, який веде нас до поразки.

Про це повідомив екс-міністр закордонних справ, народний депутат Борис Тарасюк, пише «Слово і Діло» з посланням на «УНН».

Так, за словами Тарасюка, «Мінські угоди» є неефективними, нав’язаними Росією і призведуть Україну до поразки, адже не передбачають виводу російських військ.

«А ви бачили у «Мінських домовленостях» пункт про виведення всіх російських військ? Я не бачив. Робіть висновки. Я вважаю, що вони не є досконалими. «Мінські домовленості» – це квазішлях, який вигідний Росії і не випадково РФ фактично відштовхнула і витіснила такі формати, як «женевський» і «нормандський». Вони вирішили провести все у Мінську «мєждусобойчик». Це той шлях, який веде нас до поразки», – сказав Тарасюк.

Як зазначає екс-міністр, у вирішенні проблем один на один з Росією Україна завжди програватиме. «Це дипломатичні шахраї – ось, що я можу сказати про Росію», – зазначив він.

«Коли цей формат змінюється, наприклад, в питанні ядерної зброї, коли долучаються США, а пізніше – Великобританія, тоді можна досягнути результату. А один на один з Росією нічого не буде», – додає Тарасюк.

Читайте також: Під російським посольством встановили «кладовище вбитих окупантами»

«Якщо Кремль захоче, то ніхто не завадить йому завалити виконання «Мінських домовленостей». Ми повинні розуміти і усвідомлювати, хто є хазяїном бандформувань – він знаходиться в Кремлі. Тому ми повинні ставитися відповідно до всього, що говорять бандити. Ми повинні мати можливість переконувати їх за столом переговорів, але якщо вони не хочуть, то це потрібно припинити силою зброї», – резюмував експерт.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: