Яценюк тимчасово відсторонив Білоуса і зайнявся перевіркою «фіскалів»

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування стосовно керівництва Державної фіскальної служби – глави Ігоря Білоуса та його заступників Анатолія Макаренка і Володимира Хоменка.

Про це Яценюк заявив під час селекторної наради в ДФС, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Якщо прочитати інтерв'ю реальних людей з бізнесу, то перші півроку ДФС почала так, як очікували після Майдану, а інші півроку – як завжди... Я приймаю рішення про початок службового розслідування щодо діяльності вищих посадових осіб ДФС: керівника ДФС, заступника начальника податкової та заступника начальника митниці. На час проведення службового розслідування уряд відсторонює керівництво ДФС», – повідомив прем'єр і додав, що на час службового розслідування буде діяти комісія, яка розслідуватиме корупційні факти.

Крім того, Яценюк розпорядився відсторонити Білоуса, Макаренка та Хоменка від виконання службових обов'язків на цей час.

«Я звертаюся до бізнесу. Допоможіть мені і я допоможу вам. Мені потрібні конкретні факти зловживань. Протягом 2 тижнів уряд працюватиме для встановлення фактів зловживань у ДФС», – підкреслив він і відзначив, що керівництву ДФС під час службового розслідування буде надана можливість довести свою ефективність, і якщо така ефективність доведена не буде, то уряд прийме відповідні кадрові рішення.

Всього службове розслідування повинно тривати 2 тижні.

Нагадаємо, на посаду голови Державної фіскальної служби Ігор Білоус був призначений 4 червня 2014 року. Згідно системи народного контролю «Слово і Діло» за час своєї роботи він встиг виконати 83% даних обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: