Згуладзе виведе патрульних поліцейських на вулиці Києва у червні

Читать на русском

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе заявила, що вже в червні поточного року на вулиці Києва замість звичайних даішників вийдуть навчені американськими фахівцями патрульні поліцейські.

Про це Згуладзе розповіла в інтерв'ю «ВВС-Україна», інформує «Слово і Діло».

Вона повідомила, що своє бажання стати новими поліцейськими висловили більше 30 тисяч українців, які подали заявки на конкурс. У березні перші з тих, хто пройшов відбір, почнуть інтенсивне навчання з українськими та американськими інструкторами.

За її словами, тактичною підготовкою новобранців будуть займатися американські поліцейські та представники американських SWAT. «Тактична підготовка – це як застосовувати силу, як затримувати правопорушника, як зупиняти машину, як захистити себе і людей та інші елементи, які ми, на жаль, досі не вивчали. Тому що застосування сили завжди повинне бути останнім варіантом», – каже Згуладзе.

«Форму ми зараз затверджуємо. Сподіваюся, що протягом місяця її можна буде побачити. Вона буде темно-синьою, ми пішли за стандартом ЄС», – розповіла Згуладзе, додавши, що вже в червні в Києві не буде ДАІ, а буде патрульна поліція.

Крім того, Згуладзе заявила, що планує протягом року вивести патрульних поліцейських у всіх містах-мільйонниках. «І після цього за «парасольковим» принципом покривати менші міста і дороги», – повідомила реформаторка з Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: