Резонансне вбивство офіцера СБУ розкрито – Аваков

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що офіцер СБУ був убитий при затриманні трьох фур контрабанди, які бандити намагалися переправити на територію самопроголошеної «ДНР».

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

За його словами, бандити, прикриваючись посвідченнями «Правого сектора» і однієї з дніпропетровських охоронних фірм, об'їзними дорогами, минаючи блок-пости українських силовиків, намагалися переправити на територію так званої «ДНР» три фури контрабанди.

«Спеціальна операція МВС, СБУ і Генпрокуратури привела до затримання на цей момент вже 11 учасників бандформування, в тому числі 4, які безпосередньо приймали участь в інциденті, що привів до загибелі офіцера СБУ. В результаті обшуків вилучено незаконний збройний арсенал, включаючи 9 автоматів, кулемет РПК, 6 гранатометів, гранати і патрони в цинку», – повідомив Аваков.

«Ряд учасників бандформування знаходиться в розшуку, оголошений спеціальний режим «Перехоплення», слідчі та оперативні дії тривають», – уточнив глава МВС.

За словами Авакова, 8 учасників банди були затримані в Дніпропетровську, інші – на території Донецької області. «Цікавий факт, що на захист затриманих негайно «вписався» один з нардепів коаліції. Навмисно поки не називаю прізвище, тим більше, що значення цьому ні я, ні глава СБУ, ні Генпрокурор не надаємо. Треба буде – піде негайне подання до Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності та арешт», – запевнив міністр.

«У цьому тяжкому злочині, у складі системно-організованої бандитської групи, яка вбиває українських офіцерів заради наживи – ніякої різниці між бандитом зі зброєю і бандитом з депутатським значком немає! Навіть у випадку, коли він депутат парламенту від фракції, що входить до складу правлячої коаліції»,  додав Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: