Конституційний Суд хоче скасувати закон про люстрацію – Соболєв

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Самопомочі», голова Комітету з питань протидії та запобігання корупції Єгор Соболєв побоюється, що наступного тижня Конституційний Суд України може скасувати закон про люстрацію.

Про це він заявив в ефірі Першого національного, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Самопомочі».

«КСУ – це установа, яка має найвищій рівень права. Однак 12 із 17 суддів Конституційного Суду – це люди Януковича. Люди, які дали йому в 2010 році необмежені повноваження. І в їхніх руках зараз доля люстрації», – зазначив Соболєв.

На думку народного депутата, цей факт доводить, що корупція залишається головною проблемою держави. «Не треба ілюзій, держава досі страшенно хвора на корупцію. І тільки включення всіх громадян у процес протидії їй допоможе досягти результату», – вважає політик.

Нагадаємо, на початку лютого поточного року голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав Президента України Петра Порошенка не поспішати застосовувати на практиці закон про люстрацію в такому вигляді, як він є зараз. «Ми дійшли спільної думки в дискусіях з вашими представниками, з міністром юстиції і домовилися спільно працювати над його доопрацюванням і приведенням цього закону у відповідність з європейськими стандартами», – повідомив глава Венеціанської комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: