Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян планує у 2019 році побудувати тестовий майданчик для українського варіанту потягу Hyperloop

8 травня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що планує у 2019 році побудувати тестовий майданчик для українського варіанту надшвидкісного потягу Hyperloop (видео:26:47).
Архів
Сказано 8 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=zE2pfA_bwVY&feature=youtu.be
  • https://www.youtube.com/watch?v=_oKBe2N44hg
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2534438-innovation-forpost-prezentacia-investicijnih-mozlivostej-industrialnogo-parku.html
  • http://sobitie.com.ua/dnepropetrovsk-novosti/minekonomrazvitiya-zaregistrirovalo-dneprovskiy-industrialnyy-park-innovation
  • https://most-dnepr.info/news/society/169451_dneprovskiy_industrialniy_park.htm
  • https://prm.ua/pro-remont-dorig-rinok-elektrokariv-ta-loukosteri-interv-yu-pryamogo-z-volodimirom-omelyanom/
  • https://www.unian.ua/politics/10666398-uryad-groysmana-sklav-povnovazhennya-pered-radoyu.html
  • https://ua.112.ua/ekonomika/ministr-infrastruktury-kryklii-vvazhaie-absurdnym-proekt-omeliana-hyperloop-508241.html

Результат

Станом на серпень-вересень 2019 року тестовий майданчик для українського варіанту потягу Hyperloop не був побудований.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, тому обіцянку перенесено до розділу «архів».

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

13 вересня 2018 року відбулась презентація інвестиційних можливостей індустріального парку «INNOVATION FORPOST» у м. Дніпро, завдяки якому місто стає центром індустрії 4.0 з конвергентними рішеннями (як, наприклад, Hyperloop - шостий вид транспорту, який поєднує космічні і авіаційні технології, а також залізницю і трубопровідний транспорт, що втілюватиметься у вигляді Центру транспортних інновацій Hype.ua).

Станом на 7 листопада 2018 року Індустріальний парк Innovation Forpost, згідно з наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) від 7 листопада 2018 року (№1619), включений до реєстру індустріальних (промислових) парків. Він став першим в Дніпрі і 35-м в Україні парком, які потрапили в цей перелік.

6 грудня 2018 року у Німеччині представили інвестиційні можливості індустріального парку «Innovation Forpost» в Дніпрі. Майданчиком для обговорення стала міжнародна інвестиційна виставка International Trade Fair for Property and Investment (EXPO REAL) в м. Мюнхені. Про це ІА «МОСТ-ДНІПРО» повідомили в прес-службі Дніпровського міської ради.

На даному етапі триває залучення інвесторів для побудови парку, на базі якого буде створено Центр транспортних інновацій.

27 лютого 2019 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян поінформував щодо розробки та впровадження технології «Hyperloop» в Україні. «І з інших приємних подій сьогоднішнього дня. Наші партнери Hyperloop Transportation Technologies фактично завершили тестову ділянку для випробовування цього потягу в Тулузі, Франція. Ми з ними працюємо. І я дуже радий, що ми праві. Тобто ця справа просувається. Ми теж не пасемо задніх. Ми фактично завершили вже технічне обґрунтування цього проекту у себе в Україні. І, я сподіваюся, як і обіцяли, наприкінці цього року розпочнемо роботи по тестовому майданчику в Дніпрі, в Україні», - зазначив міністр.