В «Укрзалізниці» прибутковість підвищують лише скаргами на збитковість

Читать на русском

Впродовж 8 місяців 2013 року «Укрзалізниця» отримала збитки за пасажирські перевезення в розмірі понад 3,858 млрд. грн.

Про це сказано в повідомленні прес-служби УЗ, текст якого має «Слово і діло».

За інформацією УЗ, зокрема, збитки за пасажироперевезення в поїздах дальнього сполучення становлять 1,607 млрд. грн,  а в приміському сполученні – 2,250 млрд. грн.

При цьому наголошується, що протягом вказаного періоду залізницями перевезено пільгових категорій громадян на суму 416,9 млн. грн., а компенсацію отримано лише в розмірі 125,1 млн. грн., або 30% від необхідної суми. Таким чином, заборгованість перед УЗ за пільгові перевезення  становить 291,8 млн. грн.

Як зазначається в повідомленні, збитки «Укрзалізниця» змушена покривати за рахунок власних доходів від вантажних перевезень.

В УЗ також підкреслили, що через стабільно негативні фінансові результати, великі інфраструктурні затрати, жорстке регулювання тарифів з боку держави та експлуатацію застарілого рухомого складу залучення приватних інвестицій є проблематичним.

Нагадаємо, що в січні 2013 року гендиректор Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» Сергій Болоболін пообіцяв збільшити прибутковість «Укрзалізниці».

Міністр інфраструктури Володимир Козак 14 червня 2013 року заявив, що наступного року інвестиції в «Укрзалізницю» збільшаться в 3-4 рази, до 1,5-2 млрд. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: