У «Газпромі» знову вимагають, щоб Україна сплатила за газ, якого не використовувала

Читать на русском
У «Газпромі» вирішили знову натиснути на Україну, пригрозивши майже 2,5-мільярдним боргом, накопичилася згідно з принципом «бери або плати».

Російський «Газпром» виставив «Нафтогазу України» рахунок на суму 2,549 млрд дол. США за обсяги газу, які наша країна недобрала в третьому кварталі 2015 року за принципом «бери або плати».

Про це з посиланням на прес-службу російської компанії повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні ПАТ «Газпром» направило НАК «Нафтогаз України» рахунок на оплату газу, невибраного українською компанією в 3 кварталі 2015 року за умови «бери або плати», – йдеться в повідомленні.

У «Газпромі» нагадали, що, згідно з умовами контракту, покупець має оплатити мінімальну річну кількість природного палива.

В Росії подумують над поновленням будівництва «Південного потоку»У Російській Федерації незабаром оголосять про відновлення будівництва газопроводу «Південний потік», замороженого в грудні 2014 року.

«Виходячи з умов контракту, МРК в третьому кварталі 2015 року становитиме 10,485 млрд куб. м газу. Враховуючи це, а також обсяг газу, поставлений «Газпромом» в Україну в третьому кварталі 2015 року, «Нафтогазу України» виставлено рахунок на суму 2,549 млрд дол. «Газпром» чекає оплати рахунку протягом 10 днів», – поставили ультиматум у російській компанії.

У «Газпромі» пояснили: оскільки Україна відмовилася від закупівлі російського газу в третьому кварталі 2015 року, жодні домовленості про незастосування принципу «бери або плати» в цьому випадку не працюють.

Нагадаємо, 14 січня Президент України Петро Порошенко заявив, що минулого року Україні вдалося позбавитись енергетичної залежності від Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: