Експерт розповів, чому АП відклала зміни до Конституції

Читать на русском
Робота над змінами до Конституції триває, оскільки документ не повинен спровокувати політичну кризу і, як наслідок, дострокові парламентські вибори.
Фото: ЛІГА

Голосування за зміни до Конституції в частині особливого порядку самоврядування в деяких районах Донбасу відклали до виконання Росією «мінського пакета».

Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook політичний аналітик Павло Нусс, пише «Слово і Діло».

Крім того, в Адміністрації Президента мають намір консолідувати український народ і політичні еліти в питанні ухвалення змін до Конституції, які регулювали б відносини Києва та окремих районів Донбасу, каже експерт.

Експерт розповів, хто може «завалити» голосування за зміни до КонституціїНа цю мить достатніх 300 голосів для ухвалення змін до Конституції в парламенті немає, і поки результат цього важливого голосування не можна гарантувати.

«Наскільки відомо, рішення про продовження обговорення питання ухвалення змін до документа вже прийнято нагорі з ініціативи Президента, який висловив своє переконання в необхідності консолідації суспільства, армії та влади під час фактичної війни», - стверджує Нусс.

При цьому він зазначив, що знайти необхідну кількість голосів і забезпечити ефективне голосування в парламенті можна було б за допомогою і західних партнерів, і внутрішніх політичних консультацій.

«Але це порушило б тендітну, але все ж таки стабільність у країні, тому що цей конституційний процес значною мірою вносив очевидне розділення думки на всіх рівнях», - зазначив аналітик.

Сьогодні відразу декілька ЗМІ з посиланням на свої джерела в АП заявили про те, що Банкова передумала протягувати зміни до Конституції в частині децентралізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: