Один із фігурантів «газової схеми Онищенка» уклав угоду зі слідством

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про те, що один із фігурантів газових схем пішов на угоду зі слідством.

Директор біржі «Львівська універсальна» Василь Пігуляк, який організовував фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату Олександру Онищенку, уклав угоду зі слідством.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.

«Директор біржі «Львівська універсальна» Пігуляк В. М. дав викривальні свідчення, чим допоміг розслідуванню корупційної схеми з перепродажу державного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби НАБУ, Пігуляк не причетний до заволодіння коштами від реалізації природного газу, а отримував гроші за організацію проведення та інших послуг на аукціонних торгах, які фактично не проводилися.

Онищенко не має перспектив оскаржити позбавлення недоторканності – ХолодницькийКерівник САП Назар Холодницький заявив, що нардепа Онищенка позбавили недоторканності відповідно до закону.

«Йому було інкриміновано злочини, передбачені ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Підозрюваний повністю визнав провину та погодився співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень», – додали в Бюро.

Так, згідно з чинним законодавством, Пігуляку визначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 6800 грн, позбавлення волі на 2 роки з позбавленням права обіймати посади на 1 рік в органах влади, підприємствах та інших установах.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату від групи «Воля народу» Олександру Онищенку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: